Asortarea unui ceas la o ținută casual

După cum spuneam în articolul trecut, urmează să îți prezint și principalele moduri de a-ți asorta ceasul la o ținută casual.

Teoretic, un ceas se asortează în primul rând în funcție de model iar apoi în funcție de culoare. În privința asortării după model am putea spune că nu prea există restricții atât timp cât ne referim la ținute casual. Un ceas formal poate fi adăugat unei ținute casual dar un ceas sport nu poate fi introdus într-o ținută de gală. Astfel, în privința modelului dispunem de o libertate care ne lasă ocazia de a ne pune imaginația pe care o avem în valoare.

Ne rămâne așadar asortarea culorilor ținutei cu a ceasului, sau invers.

Și aici, avem mai multe variante. Prima dintre ele presupune alegerea unui ceas care să aibă aceeași culoare cu restul ținutei. Sfatul meu ar fi să eviți această combinație deoarece e cea mai plictisitoare posibilă, în comparație cu celelalte. Dacă totuși nu vrei să ieși din tipar în privința combinațiilor de culori, poți alege nuanțe diferite ale aceleași culori, lucru care face totul mai interesant. Mai jos ai două exemple:

Untitled-2

O altă variantă este cea în care culoarea aleasă pentru ceas le este complementară celorlalte din ținută. Dacă crezi că nu stăpânești prea bine culori și combinațiile cu acestea, poți învăța foarte ușor de aici: http://design-seeds.com/ . Te poți ajuta și de câteva brățări. Din nou, ai câteva poze mai jos cu exemple de asortare prin culori complementare:

colorat

Cel mai clasic mod de asortare a ceasului este alegerea aceleași nuanțe cu cea a pantofilor, a curelei și nu numai.

asortare

Dacă ești destul de îndrăzneț, poți folosi ceasul drept o pată de culoare. În această privință te vor ajuta curelele nato care pot oricând să te scoată din tipar.

curele

Oricare ar fi alegerea ta, încearcă tot timpul să te gândești la o combinație nouă. Evită doar combinațiile precum cea a negrului cu maro, care nu e estetică de niciun fel. În rest, ține minte că după ce cunoști regulile, le poți încălca. De tine depinde cum știi interpreta această expresie.

Până la următorul articol vreau să știu, tu ce alegeri faci? Ești sau nu indrăzneț în privința cromaticii?

Aștept răspunsul tău într-un comentariu mai jos.

 

 

sursa foto:

tumblr: aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *