Boat shoes sneakers – varianta casual a pantofilor de iaht

Dacă ieri ți-am vorbit la modul general despre pantofii de iaht, care a fost rolul inițial al acestora, ce anume îi face practici și mai ales, de ce, spre deosebire de alți pantofi, aceștia pot fi introduși foarte lejer într-o ținută casual, astăzi îți voi prezenta modelul de boat shoes sneakers, care a „furat” design-ul pantofilor de iaht și astfel a ajuns să fie unul din modelele de încălțăminte preferate ale adepților stilului casual.

Deși pantofii de iaht au talpa de cauciuc, care îi face mai comozi și mai lejeri, o altă talpă de cauciuc le-a fost adăugată, și anume cea specifică tenișilor. Ca să înțelegi mai bine, ai mai jos un exemplu:

Nu doar forma tălpii a fost luată de la teniși, ci și materialul, mai exact pânza. Un exemplu bun este, din nou, poza de mai sus. De fapt, poți vedea în ea cât de complexă poate să fie combinația de materiale folosite pentru o astfel de pereche: talpa de cauciuc, suprafața principală din pânză și partea de sus din piele.

Capture

Pentru că a devenit în scurt timp un model casual consacrat, marile branduri de încălțăminte sportivă au început să îl pună pe rafturi, spre deliciul celor care adoră brandul respectiv și în același timp preferă acest tip de încălțăminte. Un bun exemplu este cel de la Nike:

Că întotdeauna, există persoane care preferă încălțămintea cu gleznă înaltă, indiferent de tipul sau modelul acesteia.  Producătorii nu au stat pe gânduri și au venit cu soluția.

Astfel, ai din nou la dispoziție o varietate de opțiuni.

În articolul de mâine vorbim despre cum poți purta și asorta atât un model consacrat de pantofi de iaht, cât și modelul „transformat” în sneakers. Până atunci, spune-mi dacă ai orice gând sau părere legate de ce ai aflat până acum, sau dacă vrei să afli un anume aspect din următorul articol.

 

sursa foto: aici, aici, aici, aici, aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *