Cum să întreții pantalonii chinos

Dacă în articolul de ieri ți-am vorbit despre avantajele pe care pantalonii chinos ți le oferă față de jeansi, astăzi o să abordăm partea de întreținere a acestora. Cu toții ne dorim ca odată cumpărat, un produs să ne satisfacă așteptările cât mai mult timp și să nu scadă din punct de vedere calitativ, iar asta se întâmplă mai ales în cazul pantaloniilor chinos.

Fiind din bumbac, aceștia sunt foarte sensibili iar dacă mai vorbim și de o culoare  mai intensă e foarte posibil ca în timp aceasta să scadă în intensitate.

Ce putem face pentru a preveni acest lucru?

În primul rând, trebuie să investim în calitate. Decât un preț mic de mai multe ori mai bine un preț puțin mai ridicat, însă o singură dată. Acesta este principiul pe care trebuie să mergi. Mare atenție însă, prețul ridicat al unui produs nu asigură și o calitate la același nivel.

În al doilea rând, trebuie să înțelegi că așa cum bumbacul este un material natural și procesul de decolorare este natural și inevitabil. Nu ai cum să păstrezi aceeași culoare atâta timp cât te expui la soare.

Poți în schimb să încerci să îi speli cât mai rar posibil. Doar pentru că i-ai purtat o dată într-un local în care se fumează iar când ajungi acasă miros a fum, nu înseamnă că trebuie aruncați în mașina de spălat. Îi poți așeza pe un umeraș pe balcon sau undeva să se aerisească iar mirosul va dispărea.

Când alegi totuși să îi speli, citește eticheta! Multă lume își deteriorează hainele prin simplu fapt că nu acordă atenție etichetei de pe produs care oferă indicații clare asupra temperaturii la care trebuie spălat produsul, și mai ales, dacă poate fi sau nu spălat în mașină.

Un alt sfat important pe care pot să ți-l dau este să îi calci pe dos. Din propria experiență am observat că pantalonii chinos își pierd din culoare când pui fierul de călcat pe ei. Datorită apăsării și temperaturii ridicate, bumbacul primește un aspect de șters, care în timp devine din ce în ce mai accentuat.

La final, aș vrea să mai ții cont de un singur lucru. Fiecare produs are un cost per purtare, astfel că, dacă o pereche de pantaloni cumpărată cu 100 de lei se prezintă bine în jur de un an și jumătate, în care să aproximăm că i-ai purtat de mai mult de o sută de ori, costul per purtare e sub un leu. Rezonabil, părerea mea.

Ca de obicei, la final, am o întrebare pentru tine: cunoști și alte metode prin care se poate prelungi perioada de folosire a unei perechi de pantaloni?

 

sursa foto: aici

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *