Cum să transformi un sacou într-o piesă casual

Prin definiție, o ținută casual este o ținută lejeră, care transmite o atitudine relaxată. De multe ori ne dorim să purtăm un sacou însă simțim că e ceva mai mult decât casual sau ne simțim inconfortabil. Astăzi o să îți prezint un mic truc pentru a face orice sacou să arate casual.

Înainte de a-ți explica exact „trucul” prin care poți face asta, vreau mai întâi să o luăm logic.

Cum poți face o piesă vestimentară formală su nu mai arate formal?

Desigur, încălcând regulile. Și atunci să o luam așa: pe lângă regula ultimului nasture, care trebuie purtat întotdeauna desfăcut, ce altă regulă importantă știm despre purtarea unui sacou? Exact! Să nu purtăm niciodată mânecile suflecate.

Deci, ai ghicit! Modalitatea prin care poți face un sacou să aibă un aspect 100% casual este să îl porți cu mânecile suflecate. Ne referim aici în special la sacourile diferite de cele sport, pentru că acelea deja au o latură casual a lor, unele fiind fabricate direct cu mânecile suflecate. Trebuie însă să acorzi puțină atenție și materialului din care este fabricat sacoul dar și felului în care le sufleci, pentru a nu șifona prea tare materialul, încât să nu-l mai poți readuce la forma normală și urmele șifonării să rămână pe veci.

Mai jos ai câteva exemple.

După cum vezi, se potrivește perfect peste un tricou în V sau un tricou henley. De altfel, acestea sunt principalele piese care favorizează mânecile suflecate. Nu e greșit să porți o cămașă în carouri, spre exemplu, pe sub, însă când vei sufleca mânecile sacoului trebuie să sufleci și mânecile cămășii, ceea ce va duce la foarte mult material adunat în acea zonă, poate prea mult.

Așadar, ce crezi? Ai purta sau ai purtat vreodată mânecile suflecate la sacou?

 

 

sursa foto: aici, aici

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *