Lucruri „furate” din ținutele sport și aduse în stilul casual

Stilul casual a fost întotdeauna mai slab definit decât cel formal. Granițele acestuia nu au fost niciodată stabilite exact, iar de cele mai multe ori acestea erau alese de purtător. Dacă la stilul formal avem reguli bine stabilite și foarte multe formulări de genul „așa da, așa nu”, în stilul casual predomină formulările care conțin sugestii – „Se poate și așa, se poate și așa”.

Caracteristic stilului casual este „furtul” de la alte stiluri vestimentare. Cu alte cuvinte, stilul casual poate fi considerat stilul format din mai multe stiluri. Întotdeauana o să putem identifica într-o ținută casual mai complexă piese vestimentare aparținând altor modalități de abordare a vestimentației.

Dacă mergem puțin înapoi în timp, realizăm că încă piesele total opuse au fost baza unei ținute casual. Vorbim aici de teniși purtați la cămașă și cravată, o modă adoptată de artiștii de scenă care aveau nevoie și de confort pentru a dansa, dar care a rămas foarte bine impregnată în mințile oamenilor. Astăzi, e perfect normal să purtăm încălțăminte sport la o ținută în care avem și o cămașă.

În continuare o să enumerăm câteva piese vestimentare care aparțin mai mult stilului sport decât cel casual, dar care în timp au devenit piese de bază ale acestuia:

Nike AirMax

Fiind inițial o adidași pentru antrenament sportiv, ei au fost purtați tot mai des atât de bărbați, cât și de femei, datorită confortului pe care îl oferă.

Tenișii Vans

La început au fost încălțămintea bikerilor și a skaterilor, datorită tălpii late care nu lăsa piciorul să se dezechilibreze de pe pedală sau skateboard.

Skinny Jeans

La fel ca și tenișii vans, jeansii de tip skinny pot fi considerați o piesă vestimentară adaptată sportului și adusă înapoi în stilul casual. În cazul lor, eficacitatea constă în faptul că pantalonul nu se poate agăța la lanțul bicicletei, fiind foarte mulat pe picior.

Acestea ar fi trei piese casual luate din lumea sportului. Tu ce haine luate din alte stiluri mai știi?

 

sursa foto: aici, aici, aici, aici

Comments

  1. Cosmin says

    Interesant articolul, as mai adauga nike roshe , new balance , adidas Stan smith , nike internationalist purtați la costum , cu un pantalon cropped poate, sau o alta idee: pantaloni chino joggers purtați cu pantofi , sacou , cămașă/tricou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *