Sacou și pantaloni scurți?

Sacoul este o piesă reprezentativă pentru bărbați, indiferent că e vorba de unul casual sau unul elegant. Inclus în categoria de piese vestimentare la care ne duce gândul la auzirea cuvântului „haină”, el a fost văzut mereu ca fiind ceva ce este inevitabil asociat ținutelor cel putin elegante. Pantalonii scurți, în schimb, sunt priviți ca fiind în totalitate informali, pentru ținute lejere de vară. Datorită poziționării  fiecăreia în capete opuse aparent în totalitate, foarte multă lume consideră o mișcare greșită purtarea acestora împreună.

Astăzi vom aborda problema din perspectiva combinării celor două. Există bărbați care de mult timp adoptă această combinație și există persoane care țin mereu să le amintească sau să îi întrebe dacă așa ceva nu este cumva greșit.

Ei bine, răspunsul la orice dubiu pe care l-ai avea este că nimic nu e greșit atât timp cât transmite bun gust. În același timp, depinde și de cât de deschis ești la a încerca lucruri noi sau mai îndrăznețe.

Problema pe care și-o pune multă lume este următoarea: Pantalonii scurți sunt o dovadă a faptului că ți-e cald, și atunci, de ce ai purta sacou peste cămașă?

Dacă cunoști puțin domeniul vestimentar, o să îți dai seama că răspunsul la această întrebare ține de tipul materialelor din care e făcută haina. Materialul din in, spre exemplul, este cel mai potriviți pentru așa ceva.

Pe de altă parte, poate fi și doar o mișcare de stil. Haide să punem problema invers. Poate afară e o căldură suportabilă pentru a purta un costum, însă preferi ca în locul pantalonilor lungi să alegi o pereche scurtă.

Pe partea formală, această combinație ți-ar putea trezi puțină frică la început, dar în privința ținutelor casual nu are de ce să îți fie teamă pentru că un sacou necăptușit din bumbac se va plia perfect peste un tricou în V, alături de o pereche de chinos scurți.

Totul stă în preferințele tale. Dacă ești destul de îndrăzneț să porți această combinație, bravo ție. Dacă nu, nu îi condamna pe cei care o fac.

 

sursa foto: aici

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *