Trei ținute cu care să învingi căldura

Astăzi, prima zi oficială a verii, 1 iunie, nu întârzie să își arate temperaturile specifice. Chiar dacă am avut în mare parte o primăvară posomorâtă, caracterizată mai mult de ploi și temperaturi destul de scăzute, care ne-au obligat să nu renunțăm de tot la hainele groase, ultimele zile, și cea de azi, ne dau semne bune.

Mai mult decât atât, prognoza meteo pentru perioada următoare ne spune că vom avea nevoie de ținute cât mai lejere cu care să facem față căldurii.

Asta înseamnă că trebuie să renunțăm la culorile închise. Știm cu toții că negrul, care este de fapt o non-culoare, atrage soarele. În schimb, putem fenta razele puternice ale acestuia dacă optăm pentru culori cât mai vii și mai deschise. De altfel, acest tip de culori se asortează perfect cu tenul mai bronzat de pe durata verii.

Ți-am pregătit, așadar, trei ținute din care să te inspiri pentru aceste zile. Am combinat cămașa de in, tricou polo sau pantaloni scurți chinos albi cu espadrile sau o pereche lejeră de sneakersi.

Ținuta 1 – tricou în dungi, chinos albi și espadrile cu șiret

tinuta 2

Ținuta 2 – tricou polo alb, pantaloni scurți în dungi și brogue sneakersi

ținuta 1

Ținuta 3 – cămașă din in, pantaloni scurți din seersucker și trainers portocalii

Componentele ultimei ținute – cămașa din in și pantalonii din seersucker sunt probabil cele mai reprezentative pentru ținutele de vară. Inul, dar și seersucker-ul sau „bumbacul șifonat” sunt probabil cele mai lejere materiale pe care le poți alege pe durata anotimpului cald.

Așadar, ție care dintre cele trei ținute de mai sus îți place cel mai mult? Ai și alte propuneri?

 

sursa foto: aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici

Comments

 1. Catalin says

  Sunt uimit de toate cele 3 tinute …eu am mai multe tricouri cu dungi si am sa le combin cu pantalonii scurti albi sau albastri si de ce nu sandale sport … Forte bun articolul :)

  • Costinas Tudor says

   Mulțumesc, Cătălin.

   Sfatul meu e să eviți pe cât posibil sandalele sau încălțămintea care lasă unghiile la vedere. Unghiile sunt o intimitate și deși ție ți-ar putea crea confort, pentru alții ar putea fii o neplăcere să ți le vadă.

  • Costinas Tudor says

   Salut Cătălin.

   O pereche de teniși albi merge la aproape orice ținută casual, atât timp cât îi păstrezi curați și impecabili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *